Steeds meer Nederlanders ‘vergeten’ uitvaartverzekering af te sluiten

Steeds meer Nederlanders ‘vergeten’ uitvaartverzekering af te sluiten

Lieke No Comment
Nieuws

Wanneer iemand in Nederland komt te overlijden terwijl deze geen uitvaartverzekering heeft, worden de kosten meestal betaald door de nabestaanden. De nabestaanden zijn hierbij dus als het ware verplicht om de uitvaart te betalen. De prijs van een gemiddelde uitvaart was in 2017 rond de 7.000 euro. Door deze absurd hoge bedragen, kunnen veel nabestaanden hierdoor in de financiële problemen raken.

Zo’n 90% van de Nederlanders ziet het afsluiten van een uitvaartverzekering dan ook als zijn of haar morele plicht. Tegenwoordig kan dit online erg snel geregeld worden bij verschillende bekende uitvaartverzekeraars.

Wat is een uitvaartverzekering?

Het overlijden van een dierbare krijgt hierdoor dus niet alleen een emotionele gebeurtenis, maar er ontstaan ook een hoop financiële consequenties. Bereken via de uitvaartkostencalculator van o.a. Monuta heel eenvoudig hoeveel jouw uitvaart op basis van jouw wensen kost. Dit is dan ook de reden van het ontstaan van uitvaartverzekeringen.

“Grootste uitvaartverzekeraar in Nederland is Yarden.  Gemiddelde premie ca. 8,39 per maand. Kinderen zijn gratis meeverzekerd.”

Een uitvaartverzekering is in zekere zin bijzonder omdat het de enige verzekeringen zijn waarvan je zeker weet dat ze ze ooit uit zullen keren. Hierbij gaat het niet om het risico van overlijden, maar om de zekerheid dat de uitvaart betaald kan worden en dat dus een van de nabestaanden toegang zal krijgen tot de rekening. Door maandelijks een klein bedrag te storten als verzekeringspremie heb je de zekerheid dat de kosten voor jouw uitvaart en/of van de uitvaart van je naaste familieleden betaald zullen worden.

Voor wie is een uitvaartverzekering belangrijk?

Iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten bij verschillende uitvaartverzekeraars. Je kunt dit ook doen voor een ander, dat geldt voor zowel kinderen als ouderen. In Nederland is het afsluiten van een uitvaartverzekering niet verplicht, dit is bij een zorgverzekering bijvoorbeeld wel verplicht. Toch heeft zo’n 70% van de Nederlands wel een betreffende verzekering voor hun uitvaart afgesloten.

“Om nabestaanden niet met de financiële gevolgen van een begrafenis op te zadelen ziet zelfs ruim 90 % van de Nederlandse volwassenen het als een morele plicht om een uitvaartverzekering af te sluiten.”

Uitvaartverzekering voor uw kinderen

Het laatste waar je aan wilt denken is aan het overlijden van jouw kind. Dit is misschien wel het ergste wat je als ouder kan overkomen. Toch is het verstandig om na te denken over een uitvaartverzekering. U voorkomt hiermee dat de gehele uitvaart zelf door u betaald moet worden.

Bij sommige uitvaartverzekeraars (o.a. Yarden) zijn kinderen zelfs gratis meeverzekerd! Andere uitvaartverzekeraars rekenen een kinderpremie als kind(eren) worden meeverzekerd. Op latere leeftijd kan deze verzekering dan met dezelfde dekking door je kinderen worden overgenomen.

Uitvaartverzekering kiezen

Voor veel mensen klinkt het afsluiten van een voordelige uitvaartverzekering als een vervelende of lastige klas. Toch is het zoeken van de juiste uitvaartverzekering al met slechts enkele stappen voltooid! Tegenwoordig gaat alles online en je hebt het binnen 5 minuten eigenlijk al geregeld.

  

Uitvaartverzekering voor senioren

Het vergelijken van een uitvaartverzekering voor senioren is een lastig onderwerp omdat niet alle uitvaartverzekeraars senioren willen verzekeren. Ouderen hebben namelijk een grotere kans om eerder te overlijden dan jonge mensen. Dit is dan ook de reden dat de meeste verzekeraars vaak alleen mensen onder de 70 jaar en sommigen zelfs alleen maar onder de 65 jaar willen verzekeren. Mocht je als senior je willen verzekeren kan dat o.a. bij Yarden en Monuta.

Een paar verzekeraars accepteren wel senioren. Je moet hierbij wel rekening houden met het feit dat uw premie hoger uitvalt dan wanneer u de verzekering al op jongere leeftijd had afgesloten. De verzekeraar loopt namelijk een groter risico op uitkeren dan bij jongere mensen.

Te jong voor een uitvaartverzekering?

De meeste mensen zijn (gelukkig) nog niet bezig met hun eigen overlijden. Zeker niet wanneer je te jong bent. Toch kun je niet vroeg genoeg beginnen met het afsluiten van je uitvaartverzekering. Bij hen geldt namelijk; hoe jonger je bent, hoe lager de premie! Een aantal verzekeraars geven zelfs hoge kortingen aan jongere mensen. Het risico dat een jonger iemand overlijdt is namelijk een stuk kleiner dan wanneer iemand ouder is. Als jongeren een uitvaartverzekering afsluiten kan o.a. hier en hier.

22 september 2018 Advertorial

Geef een reactie

Theme Tweaker by Unreal